Αποθήκευση τροφίμων - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α  Π  Ο  Θ  Η  Κ  Ε  Υ  Σ  Η    Τ  Ρ  Ο  Φ  Ι  Μ  Ω  Ν
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Αποθήκευση τροφίμων
Χρησιμοποιούμε σκεύη πορσελάνινα ή γυάλινα που μπορούν να μπουν στο φούρνο. Έτσι αν έχουμε έτοιμο φαγητό στην κατάψυξη το βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο για να το ζεστάνουμε. Αν γίνεται βρίσκουμε γυάλινα ή πορσελάνινα δοχεία pyrex χωρίς πλαστικό καπάκι. (μπορεί να είναι bamboo, γυάλινο ή πορσελάνινο).
Δοχεία αποθήκευσης
φαγητού με καπάκι
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Αποθήκευση τροφίμων
Χρησιμοποιούμε δοχεία από γυαλί για να αποθηκεύσουμε τρόφιμα στο ψυγείο, στην κατάψυξη ή στα ντουλάπια. Αποθηκεύω το ζωμό από κόκαλα στην κατάψυξη, τους ξηρούς καρπούς στο ψυγείο, τη σάλτσα ντομάτα κλπ.
Γυάλες που κλείνουν αεροστεγώς

FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Αποθήκευση τροφίμων
Λέμε όχι στο πλαστικό! Αν θέλουμε να καταργήσουμε τη μεμβράνη στην κουζίνα που περιέχει "περίεργα" χημικά την αντικαθιστούμε με υφασμάτινα καλύματα δοχείων όχι μιας χρήσης.


Υφασμάτινα καλύματα φαγητού
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Αποθήκευση τροφίμων
Από πορσελάνη ή γυαλί.
Για να αποθηκεύσουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό στο ψυγείο τους χυμούς κλπ.Μπουκάλι(α) που κλείνει αεροστεγώς


* Δε χρησιμοποιούμε όσο γίνεται πλαστικά δοχεία φαγητού γιατί το BPA που έχει το πλαστικό γεμίζει τοξίνες το φαγητό μας.

* Χρησιμοποιούμε σκεύη πορσελάνινα ή γυάλινα που μπορούν να μπουν στο φούρνο. Έτσι αν έχουμε έτοιμο φαγητό στην κατάψυξη το βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο για να το ζεστάνουμε. Αν γίνεται βρίσκουμε γυάλινα ή πορσελάνινα δοχεία pyrex χωρίς πλαστικό καπάκι. (μπορεί να είναι bamboo, γυάλινο ή πορσελάνινο).

* Αν έχουμε πλαστικά δοχεία αποθήκευσης φαγητού ή δοχεία με πλαστικά καπάκια, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί εκεί που ακουμπάει το φαγητό μας.Επιστροφή στο περιεχόμενο