10. Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να τρώνε και να ετοιμάζουν το πρωινό τους - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
F O O D > Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η > Γ Ε Ν Ι Κ Α > Αφιέρωμα: ΠΡΩΙΝΟ
A φ ι έ ρ ω μ α :   Π   Ρ   Ω   Ι   Ν   Ο
Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να τρώνε και να ετοιμάζουν το πρωινό τους
Όλοι οι διατροφολόγοι και οι γιατροί συμφωνούν ότι το πρωινό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των παιδιών. Το πρωινό θα τους δώσει  τα καύσιμα για να λειτουργήσει το σώμα και το μυαλό τους σωστά (ναι είναι αλήθεια, θα μπορούν να συγκεντρωθούν στο σχολείο καλύτερα!) και επιπλέον, πολύ σημαντικό, θα κάνει το μεταβολισμό τους να αρχίσει να δουλεύει.
Για κάποιο λόγο το πρωινό έγινε η ώρα της ημέρας που γλυκά φαγητά, περισσότερο επιδόρπια και λιγότερο αληθινό φαγητό, έγιναν απολύτως αποδεκτά εδικά για τα παιδιά. Μπισκότα, δημητριακά από κουτί γεμάτα ζάχαρη, donuts, ψωμί του τόστ … κάποιες από τις χειρότερες συνήθειες για την υγεία των παιδιών μας συμβαίνουν πριν τις 10:00 το πρωί.
Προσπαθούμε να βρούμε πράγματα που μπορούν να τρώνε τα παιδιά μας εύκολα και γρήγορα το πρωί που να είναι υγιεινά.
Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να ετοιμάζουν μόνα τους μερικά εύκολα πρωινά, που να τους αρέσουν μια συνήθεια σημαντική για την υγεία τους, που ενδέχεται να ακολουθήσουν και μετά. Τα παιδιά μπορούν να ετοιμάσουν μόνα τους smoothies, αυγά, γιαούρτι κλπ. Όσο περισσότερο ένα μικρό παιδί ασχολείται και συμμετέχει στο φαγητό που τρώει (επιλογή, προετοιμασία, παιχνίδι) τόσο πιο πιθανό είναι να το απολάυσει.
Κρατάμε μια θετική στάση απέναντι στο φαγητό, και "δημιουργούμε παιδεία για το φαγητο και την υγεία" και ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσουμε είναι το πρωινό. Παλιότερα η μόρφωση ήταν ίσως ότι πιο σημαντικό μπορούσε κάποιος να προσφέρει τα παιδιά του, σήμερα εξίσου σημαντικό είναι να τα "μάθουμε" πώς θα παραμείνουν όσο γίνεται υγιή σε όλη τους τη ζωή.
ΝΟΥΜΕΡΟ 10 Αφιέρωμα: ΠΡΩΙΝΟ
.
Επιστροφή στο περιεχόμενο