ΝΟΥΜΕΡΟ 2 - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
F O O D > Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η > Γ Ε Ν Ι Κ Α > 10+1 Αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη διατροφή σου
10 +1  Α Λ Λ Α Γ Ε Σ   Π Ο Υ   Μ Π Ο Ρ Ε Ι Σ   Ν Α   Κ Α Ν Ε Ι Σ   
Γ Ι Α   Ν Α   Β Ε Λ Τ Ι Ω Σ Ε Ι Σ   Τ Η   Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η   Σ Ο Υ


Βρίσκουμε ποια διατροφή ταιριάζει σε μας και μόνο σε μας, αυτή τη στιγμή.
Όλοι είμαστε διαφορετικοί: έχουμε άλλο παρελθόν στο φαγητό, άλλες προτιμήσεις και κουλτούρα, άλλο DNA, άλλη μικροβιακή χλωρίδα στο έντερό μας, άλλο χρόνο για να μαγειρεύουμε, ακόμα και άλλες πολιτικές πεποιθήσεις που σχετίζονται με το φαγητό, είναι λάθος να έχουμε ένα και μοναδικό "σωστό" είδος διατροφής. Σιγά σιγά βρίσκουμε ποια τρόφιμα μας "ταιριάζουν" και μας κάνουν καλό όταν τα τρώμε και ποια δεν πάνε στον οργανισμό μας. Οι πιο συνηθισμένες τροφικές δυσανεξίες είναι η γλουτένη ή και όλα τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά ή και όλα τα ζωικά προϊόντα.
Πειραματιζόμαστε και αυτά που μας ενοχλούν τα περιορίζουμε και σιγά σιγά τα καταργούμε. (Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες ειδικά στη διατροφή, αλλά μου πήρε μάλλον τρία χρόνια και αρκετό πειραματισμό, για να καταλήξω σε μία διατροφή πιο κοντά στην Paleo συνδυαστικά με την  Gaps προσαρμοσμένη σε μένα).
Δεν ψάχνουμε  για μία δίαιτα που σκοπεύουμε να κρατήσουμε μέχρι το καλοκαίρι, αλλά εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να τρώει σωστά και υιοθετούμε ένα τρόπο ζωής για πάντα.
10+1 Αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη διατροφή σου
Επιστροφή στο περιεχόμενο