Αποθήκευση τροφίμων - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
L  U  N  C  H    B  O  X
Φ α γ η τ ό   ε κ τ ό ς   σ π ι τ ι ο ύ
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Φαγητό εκτός σπιτιού / Lunch box
Αξίζει να πάρουμε ένα ανοξείδωτο δοχείο θερμός για να μεταφέρουμε ζεστό ή κρύο φαγητό παντού (σούπες, γιαούρτι κλπ.).


FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Φαγητό εκτός σπιτιού / Lunch box
Δοχεία ανοξείδωτα ή γυάλινα που μπορούν να κλείσουν πολύ καλά, για να μεταφέρουμε ότι φαγητό έχουμε ετοιμάσει σε θερμοκρασία δωματίου στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο. Δε χρησιμοποιούμε πλαστικά δοχεία φαγητού.
L u n c h  b o x

Θερμός μεταφοράς φαγητού
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Φαγητό εκτός σπιτιού / Lunch box
Είναι ένα φορητό, ατομικό blender για να μπορείς να φτιάχνεις smoothies μέσα σε λίγα λεπτά όταν ταξιδεύεις και να τρέφεσαι υγιεινά και στα ταξίδια σου, ή και στο γραφείο. Αν χρησιμοποιείς blender μόνο για τα smoothies σου, μπορεί να αντικαταστήσει το μεγάλο blender και στο σπίτι γιατί είναι πολύ πιο οικονομικό, και μικρότερο έτσι ώστε να μην πιάνει πολύ χώρο στην κουζίνα.
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Φαγητό εκτός σπιτιού / Lunch box
Ανοξείδωτο ή γυάλινο, χωρίς πλαστικό καπάκι για να μεταφέρουμε νερό, χυμούς, smoothies και ζωμό από κόκαλα παντού. Παίρνω το δικό μου νερό όταν είμαι έξω και αγοράζω μόνο γυάλινα μπουκάλια όταν μπορώ.
Θερμός μεταφοράς ποτού
N u t r i B u l l e t
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Φαγητό εκτός σπιτιού / Lunch box
Αν θέλουμε να καταργήσουμε πλαστικά κουταλάκια και πηρουνάκια για το φαγητό εκτός σπιτιού, μπορούμε να χρησιμοποιούμε από bamboo πολλών χρήσεων.
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Φαγητό εκτός σπιτιού / Lunch box
Αν θέλουμε να καταργήσουμε οτιδήποτε πλαστικό, για το φαγητό εκτός σπιτιού, μπορούμε να χρησιμοποιούμε καλαμάκια από bamboo πολλών χρήσεων.
FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Φαγητό εκτός σπιτιού / Lunch box
Αν το βάλουμε στην κατάψυξη και μετά στην τσάντα που μεταφέρουμε έξω το φαγητό μας θα το διατηρήσει φρέσκο πολλές ώρες.


FOOD > ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ > Φαγητό εκτός σπιτιού / Lunch boxν
Χάρτινα, χωρίς να έχουν υποστεί λεύκανση (δηλαδή χωρίς χλώριο) ή βαμβακερά υφασμάτινα όχι μιας χρήσης.
Βamboo μαχαιροπήρουνα

Βamboo καλαμάκια
Παγοκύστη
Σακουλάκια μεταφοράς φαγητου

Αν θέλουμε να τρώμε συνεχώς υγιεινά, χρειάζεται να μεταφέρουμε το φαγητό που φτιάχνουμε σπίτι, εκτός σπιτιού. Θα χρειαστεί να ετοιμάσουμε  φαγητό και να πάρουμε μαζί μας για τη δουλειά, όταν ταξιδεύουμε ή για το φαγητό των παιδιών για το σχολείο.
Χρειαζόμαστε ένα δοχείο θερμός μεταφοράς φαγητού και ένα ποτού ή νερού που διατηρεί την αρχική θερμοκρασία και κρατάει το φαγητό ζεστό ή κρύο.

* Δε χρησιμοποιούμε όσο γίνεται πλαστικά δοχεία φαγητού γιατί το BPA που έχει το πλαστικό γεμίζει τοξίνες το φαγητό μας.

* Χρησιμοποιούμε γυάλινα ή καλής ποιότητας ανοξείδωτα σκέυη, αν γίνεται και χωρίς πλαστικά καπάκια.

* Αν έχουμε πλαστικά δοχεία μεταφοράς φαγητού ή δοχεία με πλαστικά καπάκια, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί εκεί που ακουμπάει το φαγητό μας.
Υπάρχει άλλος ένας σοβαρός λόγος, εκτός της υγείας μας, που πρέπει να μην καταναλώνουμε νερό μέσα σε πλαστικά μπουκάλια, όταν δεν είμαστε  στο σπίτι μας. Επειδή υπάρχει τεράστια χρήση παγκοσμίως ειδικά πλαστικών μπουκαλιών για νερό, γίνεται μεγάλη περιβαντολλογική καταστροφή από τις τοξίνες και τα χημικά, που απελευθερώνονται  στη θάλασσσα και στη γη όταν αυτά φτιάχνονται τα πλαστικά μπουκάλια.


*Το κλειδί για να χρησιμοποιούμε σωστά τα θερμός φαγητών, νερού και ποτών είναι η προετοιμασία τους για ζεστό ή κρύο φαγητό.
  • Αν θέλουμε να βάλουμε στο θερμός κάτι για να διατηρηθεί κρύο, μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη άδειο (με ανοιχτό καπάκι) και το πρωί να το γεμίσουμε και να το πάρουμε μαζί μας. Μ' αυτόν τον τρόπο παίρνουμε μαζί μας όλη μέρα κρύο νερό, ένα χυμό, γιαούρτι κλπ.

  • Αν θέλουμε να βάλουμε στο θερμός κάτι για να διατηρηθεί ζεστό, μπορούμε να γεμίσουμε το θερμός με καυτό-ζεστό νερό, κλείνουμε το καπάκι, το αφήνουμε 5 λεπτά, αδειάζουμε το νερό και μετά το γεμίζουμε. Έτσι μπορούμε να πάρουμε μαζί μας οποιοδήποτε ζεστό φαγητό, ζωμό από κόκαλα, σούπα, καφέ, ζεστή σοκολάτα κλπ.

  • Ακόμα και αν δεν κάνουμε αυτή τη διδικασία, το θερμός θα διατηρήσει το φαγητό μας και τα ποτά μας ζεστά ή κρύα για πολλές ώρες.


Επιστροφή στο περιεχόμενο