ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ σελιδα 2 - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
M I N D > Β Ι Β Λ Ι Α
Peter Singer

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Είναι το προηγούμε νο βιβλίο μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Εξετάζει το ζήτημα της κακομεταχείρισης των ζώων και αναπτύσσει μια θεωρία για την ηθική αντιμετώπισή τους από τον άνθρωπο.
Έχει χαρακτηριστεί ως η «Βίβλος» του κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων, ασκώντας τεράστια επιρροή στο κοινό και έχει συμβάλλει στην αλλαγή της νομοθεσίας σε πολλές χώρες για τις συνθήκες διαβίωσης των αγροτικών ζώων και των πειραματόζωων.
Peter Singer
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Ο συγγραφέας μας καλεί να επανεξετάσουμε τι σημαίνει φαγητό με ηθική. Το βιβλίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η βιομηχανία φαγητού στην Αμερική κρατάει στο σκοτάδι τος Αμερικάνους για τις ηθικές προεκτάσεις των επιλογών τους στο φαγητό.

Ο συγγραφέας χρησιμοποίησε και διάδωσε παγκοσμίως τον όρο "speciesism" (στα ελληνικά αναφέρεται ως «σπισισμός»),  για να περιγράψει την πρακτική των διακρίσεων υπέρ του ανθρώπου και εις βάρος των άλλων ζώων.
Peter Singer
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το βιβλίο ασχολείται με το πώς πρέπει να φέρεται ο σημερινός άνθρωπος στα ζώα και επηρέασε παγκόσμια τη νομοθεσία και το κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων.Όταν εκδόθηκε το 1975 σόκαρε την κοινή γνώμη, καθώς αποκάλυψε τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν τα ζώα στις βιομηχανικές φάρμες. Επίσης κατέδειξε το πόσο προβληματική είναι η λογική της χρήσης πειραματόζωων.

*Ο συγγραφέας είναι ίσως ο πιο σημαντικός φιλόσοφος ηθικής της εποχής μας και με τη δουλεία του έχει επηρεάσει όλο τον δυτικό κόσμο.
Η απελευθέρωση των ζώων
Peter Singer
Amelia Freer

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το βιβλίο προτείνει 10 βήματα για καλύτερη διατροφή, υγεία και ζωή που στηρίζονται σε όλες τις νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις στην Ιατρική.

Πολύ σημαντικές συμβουλές από μια διάσημη διατροφολόγο που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το φαγητό και την υγεία μας.

The Ethics of What We Eat
Peter Singer
Χρίστος Ζουράρις
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
"Οι Δειπνοσοφιστές της ελληνικής αρχαιότητας ήταν άτομα που συζητούσαν στη διάρκεια του δείπνου για θέματα που είχαν σχέση με το φαγητό. Σήμερα, αυτή η λέξη - Δειπνοσοφιστής- χρησιμεύει ως ψευδώνυμο ενός συγγραφέα που ασχολείται με τη λειτουργία της γεύσης μέσω της ελληνικής κουζίνας. Το θέμα εδώ είναι η φιλοσοφία της γεύσης, η αισθητική της, η κοινωνιολογία της και κυρίως η τελετουργική της διάσταση. Στόχος: η σωστή χρήση της γεύσης ως εφεδρική μέθοδος για μιά πιο υποδειγματική ζωή".
από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ
Animal Liberation
Peter Singer
Jonathan Safran Foer
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
"Συνδυάζοντας με μοναδική ευφυΐα φιλοσοφία, λογοτεχνία, επιστήμη και αυτοβιογραφία, το Eatig Aimals εξερευνά τις πολυάριθμες ιστορίες που χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες - από ιστορίες της λαϊκής παράδοσης μέχρι οικογενειακές παραδόσεις και εθνικούς μύθους αλλά και το πώς οι ιστορίες αυτές μπορούν να μας αποκοιμίσουν και να μας κάνουν να βουλιάξουμε στη λήθη".
Τρώγοντας ζώα
Jonathan Safran Foer
Eat. Nourish. Glow.
Amelia Freer
Δειπνοσοφιστής
Χρίστος Ζουράρις

Dr Mark Hyman
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το βιβλίο φέρνει ένα νέο επαναστατικό πρόγραμμα διατροφής, βασισμένο στις νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις, για τη σημασία των λιπαρών. Επανεξετάζει το διατροφικό μύθο που επικράτησε πολλά χρόνια ότι τα λιπαρά κάνουν κακό στην υγεία.Εξηγεί επιστημονικά γιατί τα καλά λιπαρά (και ποια) αντίθετα μας κάνουν καλό και γιατί είναι απαραίτητα για να χάσουμε βάρος και για να έχουμε καλή υγεία για μια ζωή.Eat Fat Get Thin
Mark Hyman
Leo Galland, M.D.
TI EINAI
Ο συγγραφέας* είναι ένας από τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο και σ' αυτό το βιβλίο ασχολείται με τις αλλεργίες. Εξετάζει πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε χωρίς φάρμακα, μέσω αλλαγών της διατρόφής και του τρόπου ζωής μας.

*Πρωτοπόρος της νέας Ιατρικής "Intergrated Medicine".
Σταθερά εμφανίζεται στην επίσημη λίστα με τους κορυφαίους
γιατρούς της Αμερικής.

The Allergy Solution
Leo Galland    

.

1    2
photography
words
ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
1+2 H Ε A L T H
ΥΓΕΙΑ και αληθινό φαγητό κάθε μέρα
Γράψτε το e-mail σας για να μαθαίνετε νέα.
DOCUMENTARY
D O C U M E N T A R Y
Not the same, but equal.
Επιστροφή στο περιεχόμενο