ΚΑΤΑΨΥΞΗ: 6 ερωτήσεις Νούμερο 2 - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
K  A  T  A  Ψ  Υ  Ξ  Η :  6 ε ρ ω τ ή σ ε ι ς

ΚΑΤΑΨΥΞΗ: 6 ερωτήσεις
2. ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ?

Ξέρουμε ότι το να τρώμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής ωφελεί το περιβάλλον, σίγουρα την υγεία μας, είναι πιο οικονομικό και φυσικά αυτά που τρώμε έχουν καλύτερη γεύση. Όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη υγιεινή επιλογή.

Η αντίληψη πως η κατάψυξη αποτελεί μια κακή πρακτική και πως υποβαθμίζει την ποιότητα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών δεν είναι σωστή. Τα κατεψυγμένα μπορούν να είναι υγιεινή επιλογή, όταν δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα φρέσκα.

Η θρεπτική αξία των κατεψυγμένων είναι εξίσου καλή, δεν κάνουμε διατροφικά καμία σημαντική έκπτωση, και μερικές φορές καλύτερη! Αυτό συμβαίνει γιατί μαζεύονται και καταψύχονται στην εποχή τους, θρεπτικά στην καλύτερη στιγμή τους. Πολλές φορές τα φρέσκα προϊόντα μαζεύονται πριν ωριμάσουν, ειδικά αυτά που έρχονται από μακριά για να μπορέσουν να διατηρηθούν μέχρι να πωληθούν και αυτό τα κάνει να έχουν χάσει κατά πολύ στη θρεπτική τους αξία. Σε αντίθεση τα τρόφιμα σε κονσέρβα χάνουν τα περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά και επιπλέον "φορτώνονται" συντηρητικά. Τα κατεψυγμένα προϊόντα δεν χρειάζεται να έχουν συντηρητικά, συνήθως δεν έχουν, κοιτάμε τις ετικέτες.

Δεν είναι κακό λοιπόν να έχουμε στην κατάψυξη κάποια φρούτα και σπανάκι για να φτιάχνουμε τα smoothies μας το πρωί για παράδειγμα ή κατεψυγμένο αρακά για να βάλουμε στην ομελέτα μας, ώστε να φάμε μια επιπλέον μερίδα λαχανικών μέσα στην ημέρα, όταν δεν έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε.
Σημείωση: Από τους παγκόσμιους επίσημους οργανισμούς Υγείας προτείνεται να τρώμε 5-9 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά!


Επιστροφή στο περιεχόμενο