ΚΑΤΑΨΥΞΗ: 6 ερωτήσεις Νούμερο 3 - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
K  A  T  A  Ψ  Υ  Ξ  Η :  6 ε ρ ω τ ή σ ε ι ς

ΚΑΤΑΨΥΞΗ: 6 ερωτήσεις
3. Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΓΩΤΟ ?.
Η απάντηση για πολλούς από μας θα μπορούσε να είναι ναι, μια και το παγωτό νομίζω ότι αποτελεί το πιο συνηθισμένο comfort food που υπάρχει στον πλανήτη. Αν δεν είναι ο μόνος λόγος θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός λόγος. Το φαγητό έχει μεγάλη συναισθηματική δύναμη και αυτά που τρώγαμε παιδιά, μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε κατά ένα τρόπο καλύτερα.
Μερικές φορές, όχι καθημερινά,  η ευχαρίστηση που μπορούμε να πάρουμε από το φαγητό, ειδικά αν το απολαμβάνουμε μαζί με άλλους, κάνει καλό στην "καρδιά" (όπως πάντα λέει το παιδί μου). Σήμερα είναι μάλλον πια εύκολο. Απλά πρέπει να βρούμε να αντικαταστήσουμε αυτά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε, με πιο υγιεινές εκδοχές τους, που θα μας κάνουν να νιώθουμε καλά και αφού τα φάμε, όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και σωματικά.
Αν προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απολαμβάνουμε το φαγητό, δεν σημαίνει καθόλου αυτό, απλά πρέπει να είμαστε πιο επιλεκτικοί με τα υλικά και τα συστατικά αυτών που διαλέγουμε για να φάμε. Μέσα στην κατάψυξη λοιπόν, μπορούμε να έχουμε παγωτό, ειδικά το καλοκαίρι, είτε που έχουμε φτιάξει μόνοι μας, είτε το έχουμε εμείς επιλέξει και ξέρουμε τι έχει μέσα ...
Τα πιο "καθαρά" και πολύ νόστιμα παγωτά είναι:
  • Παγωτό φτιαγμένο από (πραγματικό) γιαούρτι. (όχι για τους ανθρώπους που έχουν αποκλείσει τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή τους)


Επιστροφή στο περιεχόμενο