ΚΑΤΑΨΥΞΗ: 6 ερωτήσεις Νούμερο 1 - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
K  A  T  A  Ψ  Υ  Ξ  Η :  6 ε ρ ω τ ή σ ε ι ς

1. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΨΥΞΗ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ?

Η κατάψυξη για πολλά χρόνια υποτιμήθηκε και συνδέθηκε με το γρήγορο φαγητό, προορισμένο αναγκαστικά γι' αυτούς που δεν είχαν χρόνο να προετοιμάσουν κάτι φρέσκο και καλύτερο. Κι όμως η κατάψυξη είναι καταπληκτικό εργαλείο, ειδικά για κάποιον που θέλει να κάνει υγιεινή διατροφή και δεν είναι μόνο για να έχουμε σπίτι παγάκια και κατεψυγμένες πίτσες. Όταν τη χρησιμοποιούμε σωστά, μπορεί να σημαίνει τη διαφορά στο να φάμε κάτι που έχουμε μαγειρέψει μόνοι μας και ξέρουμε τι έχουμε βάλει μέσα ή στο να παραγγείλουμε από έξω για άλλη μία φορά.

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στην υγιεινή διατροφή είναι να τρώμε "αληθινό" φαγητό όχι φαγητό μέσα από σακούλες, κουτιά και πακέτα, που έχουμε διαλέξει και προετοιμάσει σωστά από την αρχή. Σ' αυτό η κατάψυξη μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη, γιατί μάλλον κανένας σήμερα δεν έχει χρόνο καθημερινά να προετοιμάζει και να μαγειρεύει ότι και όλα όσα τρώει.

Αν εκμεταλλευτούμε την κατάψυξή μας και τη γεμίσουμε με τα "σωστά" υλικά, τρόφιμα και έτοιμα φαγητά όχι μόνο θα τρώμε καλύτερα (γιατί θα έχουμε πάντα κάτι να φάμε), αλλά θα τρώμε και πιο σωστά. Μπορούμε με λίγο πειραματισμό, να βρούμε κάποια φαγητά  που θα μαγειρέψουμε μία φορά σε μεγαλύτερη ποσότητα και θα τα έχουμε στην κατάψυξη έτοιμα να τα ζεστάνουμε για τις μέρες που δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε. Ακόμα και πολύ σημαντικό, εκτός από τα έτοιμα φαγητά, μπορούμε να έχουμε στην κατάψυξη υλικά και τρόφιμα που θα χρησιμοποιήσουμε στη διατροφή μας, για τις μέρες που δεν έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε.
ΚΑΤΑΨΥΞΗ: 6 ερωτήσεις
Επιστροφή στο περιεχόμενο