ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ε   Ξ   Ο  Π   Λ   Ι   Σ   Μ   Ο   Σ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σ  Υ  Σ  Κ  Ε  Υ  Ε  Σ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ε  Ρ  Γ  Α  Λ  Ε  Ι  Α


Σ Κ Ε Υ Η   Γ Ι Α   Ψ Η Σ Ι Μ Ο


Α Π Ο Θ Η Κ Ε Υ Σ Η   
Τ Ρ Ο Φ Ι Μ Ω Ν


L  U  N  C  H   B  O  X


Α Π Ο Χ Υ Μ Ω Τ Ε Σ   Ο Δ Η Γ Ο Σ
Κάνε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για περισσότερες πληροφορίες.


Σ' αυτή τη σελίδα έχω μία λίστα με τον εξοπλισμό που εγώ χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου και αγόρασα σιγά σιγά μετά από αρκετή έρευνα. Είναι όλα δοκιμασμένα και αξιόπιστα.
Αν έχουμε το σωστό εξοπλισμό στην κουζίνα σίγουρα η ζωή γίνεται πιο έυκολη. Τα σωστά εργαλεία και σκεύη συντελούν κι αυτά για να τρώμε υγιεινά κάθε μέρα. Φυσικά δεν είναι όλα απαραίτητα, αλλά αν έχουμε ευκολία στην κουζίνα μαγειρεύουμε περισσότερο και αυτό είναι καθοριστικό στον υγιεινό τρόπο ζωής. Το θέμα δεν είναι να αγοράσουμε ακριβά και design πράγματα, αλλά αυτά που πραγματικά που μας βοηθούν να γίνει το μαγείρεμα πιο εύκολο και διασκεδαστικό.

Αυτά που γενικά πρέπει να θυμόμαστε για όλα τα πράγματα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα είναι:
* Δε χρησιμοποιούμε πουθενά αν γίνεται πλαστικό γιατί το BPA που περιέχει δίνει τοξίνες στο φαγητό μας.
* Δεν χρησιμοποιούμε  αλουμίνιο (και αλουμινόχαρτο) σε σκεύη στην κουζίνα, γιατί μπορεί να γίνει τοξικό ειδικά αν ζεσταθεί.
* Ποτέ δεν ζεσταίνουμε κάτι στο φούρνο μικροκυμάτων σε πλαστικό γιατί η θερμότητα βοηθά το BPA να εισχωρήσει στην τροφή μας.
* Δεν χρησιμοποιούμε τοξικές αντικολλητικές επιφάνειες στα σκεύη μας για το μαγείρεμα και το ψήσιμο στο φούρνο. Χρησιμοποιούμε σκέυη με εσωτερική επίστρωση από κεραμικό, γυαλί, ανοξείδωτο ατσάλι, πήλινα και χυτοσίδηρο.
* Προτιμάμε να αποθηκεύουμε το φαγητό και τα ποτά ή το νερό μας σε γυάλινα δοχεία και γυάλες και για τη μεταφορά τους εκτός σπιτιού χρησιμοποιούμε δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι.

Νομίζω το πιο απαραίτητο στην υγιεινή διατροφή είναι το food processor, με το οποίο μαζί με τον κλασσικό εξοπλισμό κουζίνας μπορείς να κάνεις τις περισσότερες συνταγές. Τα μόνα που βρίσκω ότι είναι απαραίτητα για να εφαρμόσουμε στο σπίτι μας ένα νέο τρόπο διατροφής και να αρχίσει κάποιος είναι:
  • Η Κουζινομηχανή/food processor για ατελείωτες χρήσεις και μεγάλη ευκολία.
  • Ένα φορητό blender για να φτιάχνουμε smoothies στο σπίτι, στο γραφείο και στα ταξίδια μας.  
  • Μία ειδική σακούλα (nut milk bag), για να φτιάχνουμε γάλα από ξηρούς καρπούς
  • Δοχεία μεταφοράς φαγητού και ποτών εκτός σπιτιού.
  • Ένα καλό μαχαίρι κουζίνας
  • Ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι που σ' αυτό μπορούμε να φτιάξουμε σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα στο φούρνο ή στο μάτι της κουζίνας.
  • Σε δεύτερο στάδιο θα πρότεινα να αγοράσει κάποιος ένα καλό αποχυμωτή για να φτιάχνει χυμούς και μόνο αν έχει τη διάθεση να τον χρησιμοποιεί.Επιστροφή στο περιεχόμενο