ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
M I N D > Β Ι Β Λ Ι Α > ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
B  I  B  Λ  Ι  Α     Μ  Α  Γ  Ε  Ι  Ρ  Ι  Κ  Η  Σ

Jasmine Hemsley & Melissa Hemsley

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
H φιλοσοφία του βιβλίου στηρίζεται στην αρχή ότι το υγιές έντερο δίνει υγεία σε σώμα και μυαλό. Συνταγές χωρίς δημητριακά, γλουτένη, επεξεργασμένη ζάχαρη, και άμυλο. Συμφωνεί με τη δίαιτα GAPS, SCD και είναι φιλικό με τη διατροφή paleo.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Σ
Jasmine Hemsley
Melissa Hemsley


Ella Woodward

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Συνταγές που όλα τα υλικά είναι φυτικής προέλευσης χωρίς γλουτένη και επεξεργασμένη ζάχαρη. Το πολύ δημοφιλές blog της, www.deliciouslyella.com, εμπνέει χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά να ακολουθήσουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Ella WoodwardΛευτέρης Λαζάρου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Ο γνωστός, βραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Βαρούλκο", ίσως το καλύτερο στην Αθήνα, μοιράζεται μαζί μας μερικές από τις συνταγές του, κυρίως με θαλασσινά και λαχανικά.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Λευτέρης Λαζάρου
Yotam Ottolenghi

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το βιβλίο υπογράφει ο Yotam Ottolenghi, διάσημος πολύ επιτυχημένος σεφ, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους vegetarian σεφ στον κόσμο. Συνταγές με λαχανικά που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουμε δει, σίγουρα όχι μόνο γι' αυτούς που δεν τρώνε κρέας.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Ένα ακόμα βιβλίο του σεφ για vegeterian διατροφή Yotam Ottolenghi. Εμπνευσμένες, μοναδικές συνταγές βασισμένες στα λαχανικά που μπορούμε να τα φάμε για κύρια πιάτα και όχι σαν συνοδευτικά.


Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Yotam Ottolenghi
Alejandro Junger
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Συμπληρωματικό βιβλίο που υποστηρίζει το πρόγραμμα CLEAN και CLEAN GUT με συνταγές και διατροφή, που σκοπό έχουν να επαναφέρουν την ισορροπία του οργανισμού, για να αντιμετωπίσει καλύτερα οποιαδήποτε ασθένεια.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Alejandro Junger
Sally Fallon Morell

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το βιβλίο εξετάζει τα πλεονεκτήματα για την υγεία της συνήθειας, που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια, να πίνουμε ζωμό από κόκαλα.
Αναλύει επιστημονικά γιατί μας κάνει καλό και σε ποιες ασθένειες μπορεί να βοηθήσει με εντυπωσιακό τρόπο. Ακόμα μας δείχνει την τεχνική και συνταγές για να μάθουμε να φτιάχνουμε το ζωμό στο σπίτι με σωστό τρόπο.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Sally Fallon Morell

Sophie Dahl

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Ιστορίες και 100 συνταγές με πολύ όμορφες εικόνες από τη Sophie Dahl. Μας δείχνει πως το υγιεινό φαγητό μπορεί να γίνει πεντανόστιμο και πολύ ενδιαφέρον. Συνταγές με γούστο και πάθος από ένας άνθρωπο που αγαπάει αληθινά το μαγείρεμα και το καλό φαγητό.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Sophie DahlMichael Pollan
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Αυτό το βιβλίο είναι για όσους ενδιαφέρονται για το τι τρώνε. Δεν είναι βιβλίο συνταγών (έχει μέσα μόνο τέσσερις), αλλά διαμορφώνει πώς σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας σε σχέση με το φαγητό και το μαγείρεμα.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Michael Pollan
*Για είκοσι χρόνια ο συγγραφέας γράφει για όλα τα ζητήματα στα οποία ο άνθρωπος και η φύση εμπλέκονται μεταξύ τους: φαγητό, γεωργία, κτηνοτροφία, φάρμακα και αρχιτεκτονική.
Salvador Dali (Author, Illustrator)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Φαγητό και σουρεαλισμός μαζί!

"Les diners de Gala is uniquely devoted to the pleasures of taste ... If you are a disciple of one of those calorie-counters who turn the joys of eating into a form of punishment, close this book at once; it is too lively, too aggressive, and far too impertinent for you".
Salvador Dalí

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Salvador Dali
Helen A Harrison, Robyn Lea, Francesca Pollock

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Η άλλη πλευρά του Jackson Pollock αυτή του ανθρώπου που του αρέσει η μαγειρική και το φαγητό. Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, λεπτομέρειες για τη ζωή και την καθημερινότητα του σπουδαίου ζωγράφου μαζί με ωραίες δικές του συνταγές.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Helen A Harrison,
Robyn Lea,
Francesca Pollock

Mina Stone

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Η ελληνικής καταγωγής σεφ Mina Stone μαγειρεύει από το 2006 για ιδιωτικά γεύματα σε galleries τέχνης στη Νέα Υόρκη.
Σ' αυτό το βιβλίο δίνει 70 συνταγές για οικογενειακό, καθημερινό φαγητό με απλά, φρέσκα και εποχικά υλικά. Το βιβλίο περιλαμβάνει ζωγραφιές από καλλιτέχνες που λατρεύουν το φαγητό της.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Mina Stone
Στέλιος Παρλιάρος

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Συνταγές για "αυθεντικά" γλυκά με ζάχαρη και υλικά από την Ελλάδα ή τη Μεσόγειο που μπορούν να εμπνεύσουν και για άλλα πιο υγιεινά γλυκά.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Στέλιος ΠαρλιάροςAmelia Freer
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Οι πιο υγιεινές συνταγές που υπάρχουν για "καθαρό φαγητό" από μία διάσημη διατροφολόγο που αγαπά πραγματικά τη μαγειρική.Το βιβλίο αυτό δίνει το τέλειο παράδειγμα πόσο εύκολο τελικά είναι να τρως "σωστά" και εξηγεί πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει αυτό στην υγεία μας και στο να νιώθουμε καλά.

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Amelia Freer
Gwyneth Paltrow

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
185 εύκολες συνταγές για διατροφή χωρίς καφέ, αλκοόλ, γαλακτοκομικά, ζάχαρη, αυγά, κρέας, σόγια, σιτάρι και τίποτα επεξεργασμένο!

Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ
Gwyneth Paltrow

 1    2
The biggest seller is cookbooks and the second is diet books
-how not to eat what you've just learned how to cook."
- Andy Rooney
...................................................................................................................
MIND

Β Ι Β Λ Ι Α
Μ Α Γ Ε Ι Ρ Ι Κ Η Σ

ΠΟΤΑ/ΤΡΟΦΙΜΑ/ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χ Υ Μ Ο Ι   Ο Δ Η Γ Ο Σ
F O O D > Τ Ρ Ο Φ Ι Μ Α > Π Ο Τ Α
F O O D > Σ Υ Ν Τ Α Γ Ε Σ > Π Ο Τ Α

"Mariner Reading on Pink Background" 
Yiannis Tsaroychis (1910-1989) 
ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
1+2 H Ε A L T H
ΥΓΕΙΑ και αληθινό φαγητό κάθε μέρα
Γράψτε το e-mail σας για να μαθαίνετε νέα.
MIND
Β Ι  Β Λ Ι Α   Υ Γ Ε Ι Α Σ
&   Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η Σ
M I N D > Β Ι Β Λ Ι Α
Επιστροφή στο περιεχόμενο