Λάδι καρύδας σελίδα 1 - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

F O O D > Τ Ρ Ο Φ Ι Μ Α > Λ Ι Π Α Ρ Α
ΤΡΟΦΙΜΑ
Λ ά δ ι   κ α ρ ύ δ α ς
                                                                                                                  C o c o n u t   o i l
Φ  ά  ε
Είναι πολύ θρεπτικό, εύκολο να το χωνέψουμε, μας δίνει ενέργεια και επιπλέον βοηθά στην καλή υγεία του εντέρου. Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες και βοηθά στη σταθεροποίηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Όπως όλα τα "φυσικά" λίπη και λάδια (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό βούτυρο), το λάδι καρύδας βοηθά να απορροφήσουμε τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό μας. Το αγαπάμε γιατί έχει πολλές καλές ιδιότητες για την υγεία.

Έρευνες δείχνουν ότι το λάδι καρύδας βοηθά τη μείωση του βάρους και ειδικά του κοιλιακού λίπους.

Μ ά θ ε
Υπάρχει ένας μύθος στη διατροφή που λέει ότι όλα τα λιπαρά και πολύ περισσότερο τα κορεσμένα λιπαρά είναι κακά για τη υγεία. Στην πραγματικότητα τα λιπαρά που προέρχονται τόσο από τα ζώα όσο και από τα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία το είδος η ποσότητα και η ποιότητα των λιπαρών που διαλέγουμε να καταναλώνουμε και αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι όλα τα λιπαρά δεν έχουν την ίδια αξία. Το σώμα μας για να λειτουργεί σωστά χρειάζεται τα λίπη στην πιο φυσική τους μη επεξεργασμένη μορφή.

Όπως σε όλα χρειάζεται μέτρο γι' αυτό προσέχουμε την ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών που καταναλώνουμε. Τα καλά λίπη σε μικρή ποσότητα κάνουν καλό στον οργανισμό βοηθάνε στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα Είναι καλή πηγή ενέργειας και μας κρατάνε χορτάτους για πολύ ώρα.

Π ρ ό σ ε ξ ε
Το λάδι καρύδας είναι πολύ υγιεινό φαγητό, μπορεί να περιέχει μεγάλο ποσοστό σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά θεωρούνται καλά λιπαρά για τον οργανισμό μας με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας γι' αυτό δεν πρέπει να το αποφεύγουμε, αλλά να προσέχουμε την ποσότητα που τρώμε.
Σε μικρή ποσότητα.

Δ ι ά λ ε ξ ε
Βιολογικό αν είναι δυνατόν, ωμό, παρθένο, ψυχρής έκθλιψης, μέσα σε γυαλί.

*** Είναι σημαντικό, περισσότερο ίσως από άλλα είδη τροφίμων, αν γίνεται τα λίπη και τα λάδια που χρησιμοποιούμε να είναι βιολογικά. Το λίπος συμπεριφέρεται σαν αποθήκη τοξινών. "Αποθηκεύει" βλαβερές ουσίες είτε πρόκειται για τα αντιβιοτικά και ορμόνες που δίνονται στα ζώα,  όταν πρόκειται για λίπος ζωικής προέλευσης, είτε για τα φυτοφάρμακα με τα οποία καλλιεργούνται τα φυτά, για τα λίπη και τα λάδια φυτικής προέλευσης.
Φ ύ λ α ξ ε
Στο ντουλάπι της κουζίνας, δεν χρειάζεται ψυγείο. Απλά φροντίζουμε να φυλάμε τη γυάλα του σε δροσερό μέρος, μακριά από το φούρνο ή κάπου που να το βλέπει ο ήλιος (όπως όλα τα λάδια που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα).

Χ ρ η σ ι μ ο π ο ί η σ ε
  • Μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο για αλμυρά και γλυκά πιάτα.
  • Για να βοηθήσουμε την υγεία του εντέρου μας.
  • Στη ζαχαροπλαστική το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γλυκά, σε cake, μπισκότα αλλά και σε ωμά γλυκά.
  • Το προσθέτουμε στa smoothies ωμό.
  • Για το σοτάρισμα στο τηγάνι κρέατος, ψαριού κλπ.
  • Πάνω από λαχανικά που έχουμε μαγειρέψει στον ατμό ή στο φούρνο.
  • Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για το άλειμμα των ταψιών στο φούρνο.
  • Για να φτιάξουμε pop corn.

Α ν τ ι κ α τ έ σ τ η σ ε
Επειδή είναι υγιεινό (αν χρησιμοποιηθεί σωστά), τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο ή οποιοδήποτε λάδι αν χρειαστεί. Είναι φυτικής προέλευσης και το χρησιμοποιούν παντού και οι vegans για να αντικαταστήσουν το βούτυρο ή άλλα ζωικά λιπαρά, αλλά χρησιμοποιείται και στη διατροφή PALEO  γιατί θεωρείται φυσικό προϊόν.

Το λάδι καρύδας μπορεί να αντικαταστήσει σε αναλογία 1:1 το βούτυρο ή το λάδι για οποιαδήποτε συνταγή (στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική).

_________________________________________________________________________________
ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
1+2 H Ε A L T H
ΥΓΕΙΑ και αληθινό φαγητό κάθε μέρα
Γράψτε το e-mail σας για να μαθαίνετε νέα.
ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ
MEREDITH BAIRD
Δ   Ι   Α   Β   Α   Σ   Ε
RAW COCONUT CREAM
R M S  Beauty
Raw Coconut Cream
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
U  N  D E  R    M  Y    S  K  I  N
Φ υ σ ι κ ά   κ α λ λ υ ν τ ι κ ά  
G L O W >

coconut oil



Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού