5 Πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τα ΠΟΤΑ. - 1+2 H E A L TH

Μετάβαση στο περιεχόμενο
F O O D > Τ Ρ Ο Φ Ι Μ Α > Π Ο Τ Α
FOOD>ΤΡΟΦΙΜΑ>ΠΟΤΑ

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ  Π Ο Τ Α

 1. Αν θέλουμε να έχουμε την καλύτερη υγεία που μπορούμε, τότε το να υδατώνουμε σωστά τον οργανισμό μας είναι πολύ σημαντικό. Το τι πίνουμε είναι εξίσου σημαντικό με το τι τρώμε και τα ποτά που χρησιμοποιούμε  έχουν άμεση επίδραση στην υγεία μας, στο πώς νιώθουμε, δείχνουμε και (πόσο!) τρώμε.  

2. Κανένα ποτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει το καθαρό νερό. Είναι σημαντικό για την υγεία μας να κρατάμε το σώμα μας καλά υδατωμένο ώστε να λειτουργεί καλά. Η ποσότητα του νερού που έχει ανάγκη κάθε άνθρωπος καθημερινά διαφέρει.

3. Αυτό που είναι σημαντικό για τα ποτά να καταλάβουμε, είναι ότι οποιοδήποτε ποτό/υγρό εκτός από το νερό καταναλώνουμε, αυξάνει άμεσα και γρήγορα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας και αυτό ισχύει για όλα τα ποτά. Ακόμα και τα smoothies που έχουν μόνο φρούτα και οι μεγάλοι χυμοί μόνο φρούτων ο οργανισμός μας τους αντιλαμβάνεται ως  καθαρή υγρή "ζάχαρη".

4. Οι 100% φυσικοί χυμοί και τα smoothies φρούτων και λαχανικών (αυτοί που φτιάχνουμε με τον αποχυμωτή και το blender), είναι ένας τρόπος να υδατωθεί το σώμα μας και συγχρόνως να πάρουμε πολλά θρεπτικά συστατικά μαζεμένα. 
 
5. Καλό είναι να καταργήσουμε τα αναψυκτικά, όλα τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη και τα συσκευασμένα ποτά του εμπορίου και το νερό μέσα σε πλαστικά μπουκάλια (έχουν BPA μία τοξική χημική ουσία).            
                                                                                                      

Επιστροφή στο περιεχόμενο